Cranio-sacraal Therapie

Een zeer zachte behandeling van het lichaam en geest. Het lijkt veel op visceraal therapie, alleen is het veel minder sturend. Met cranio-sacraal therapie worden vooral klachten die te maken hebben met teveel spanningen rondom schedelbeenderen behandeld.

Zeer effectief kan je deze therapie toepassen bij allerlei emotionele, psychische en gedrags gerelateerde problematiek. Diverse hinderlijke gedragspatronen kunnen al sinds de kinderjaren (on)bewust aanwezig zijn. Vaak ten gevolge van onverwerkte “trauma`s”. Deze trauma’s kunnen zelfs al ontstaan zijn toen u nog in de baarmoeder zat. Vaak zien we dat emoties die hierbij ontstonden toen u kind was, zeer aangrijpend, vaak verdrongen en niet goed verwerkt zijn. Deze emoties zijn opgeslagen en ingekapseld in bindweefselstructuren rondom de organen of in andere bindweefselstructuren bijvoorbeeld in het kapsel van gewrichten.

Er is altijd een wens tot loslaten, maar ook de neiging tot vasthouden! Met cranio-sacraal therapie wordt u begeleidt in het loslaten van het probleem en ondersteund u in het vinden van een nieuwe, veilige situatie, waarin u veel meer ruimte, geluk en plezier ondervindt.

Cranio-sacraal therapie werkt ook uitstekend bij kinderen en baby`s (bijvoorbeeld huilbaby`s). Het kan bij iedereen worden toegepast.